Produsele tradiționale preferate de români care nu vor mai avea același gust. Directiva a fost dată de Uniunea Europeană, e periculos pentru sănătate!


Uniunea Europeană impune restricții asupra unor arome utilizate în industria alimentară, considerate periculoase pentru sănătate. 

S-a decis interzicerea unor arome de fum după ce mai multe studii au indicat că acestea pot fi asociate cu riscul de cancer și infertilitate.

La recomandarea Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA), UE a adoptat măsura de interzicere a anumitor arome utilizate în alimentație, care ar putea fi dăunătoare pentru sănătate.

Restricțiile vor intra în vigoare în următorii 5 ani

Chiar dacă nu s-a stabilit cu precizie câtă cantitate este periculoasă, s-a decis ca restricțiile să intre în vigoare într-o perioadă de maximum cinci ani.

Aceste arome, care conferă gustul specific de afumat, sunt frecvent folosite în produse precum carne afumată, cârnați sau brânzeturi. Producătorilor li se va acorda o perioadă de tranziție pentru a găsi alternative sigure și sănătoase.

Această decizie vine în contextul preocupării tot mai mari pentru sănătatea consumatorilor și pentru siguranța alimentară în întreaga Uniune Europeană.

Comentarii Facebook