Președintele CNAS, despre simplificarea decontării serviciilor medicale: ,,Un pacient nu trebuie să se ocupe cu decontarea, de chestii birocratice, hârtii”Guvernul are, de vineri, în transparență decizională, un proiect de hotărâre pentru simplificarea procesului de decontare a serviciilor pentru recuperarea medicală a pacienților astfel încât aceștia să nu se mai ocupe de partea birocratică, anunță președintele CNAS, Andrei Baciu.

Acesta dorește să simplifice procesul pentru a facilita obținerea și decontarea unor tratamente pentru pacienți precum cei din categoria marilor arși, informează Digi24.

„Ce ne dorim să facem, și este un alt lucru prins în acest proiect de hotărâre de guvern, este posibilitatea ca medicul curant al pacientului cu arsuri, la externare, chirurgul plastician să-i facă o scrisoare medicală către recuperare medicală pentru aceste tipuri de servicii – kinetoterapie, recuperare medicală. Și până acum puteau avea acces la ele, dar din punct de vedere birocratic pentru decontarea acestor servicii era mult mai complicat.  Ce mă interesează pe mine este ca lucrurile să fie ușoare și accesibile.  A fost pusă în transparență vineri, 10 zile suntem în consultări. E propunerea mea să fac o consultare publică, pentru că vreau să existe o dezbatere reală, solidă, să nu mai reluăm chestia asta peste un an de zile. Sunt câteva termene, 30-45 de zile până când își urmează circuitul de avizare și după care va fi supusă adoptării de către Guvernul României. În momentul adoptării, devine lege și va fi aplicată. Trebuie conectate toate cablurile interne ale sistemului dar este un lucru care se întâmplă acum, a pornit și este în desfășurare.  Un pacient nu trebuie să se ocupe cu decontarea, de chestii birocratice, hârtii”, a anunțat Andrei Baciu.


Comentarii Facebook