Avizul epidemiologic nu este obligatoriu la începerea noului an școlar, anunță Ministerul Sănătății. Se poate cere doar în anumite condiții


Ministerul Sănătății a precizat că avizul epidemiologic nu este obligatoriu la începerea școlii sau a grădiniței în noul an școlar. Cu toate acestea, există situații în care părinții trebuie să treacă pe la medicul de familie înainte de a-și duce copilul la școală.

„Medicul de familie eliberează documente medicale, respectiv adeverință medicală de înscriere în colectivitate, aviz epidemiologic și fișă de vaccinări, numai la înscrierea într-un nou ciclu de învățământ, adică pentru creșă, grădiniță, clasa pregătitoare și clasa a IX-a.

Toți ceilalți copii NU TREBUIE să prezinte adeverințe medicale sau avize epidemiologice!

Lista documentelor medicale necesare înscrierii/transferului în unitățile de învățământ se regăsește în Metodologia privind asigurarea asistenței medicale a antepreșcolarilor, preșcolarilor, elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar şi studenților din instituțiile de învățământ superior pentru menținerea stării de sănătate a colectivităților şi pentru promovarea unui stil de viață sănătos, din 27 iulie 2023, aprobată prin Ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației nr. 2508/4493 din 2023”, precizează Ministerul Sănătății.

Comentarii Facebook