Duminica 28 Aprilie

Posturile din Sănătate vor fi ocupate mai rapid! Rafila: Numărul de zile pentru ocuparea postului scade de la 100 la maximum 35 de zile


Termenele pentru ocuparea posturilor din unitățile din sistemul de sănătate se reduc, fiind diminuate de la 100 la la 35 de zile, anunță Ministrul Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila

Acesta a anunțat că perioada de organizare a concursul a fost redusă de la 90 de zile la 30, iar avizul necesar pentru organizarea concursului poate fi primit acum în două zile în loc de 5. 

"Ocuparea posturilor nu mai durează luni de zile. Am semnat un ordin de ministru care modifică substanţial modul de ocupare a posturilor în sistemul de sănătate; scurtează extrem de mult termenele. Înainte de publicarea concursului, este necesar un aviz din partea Colegiului judeţean al medicilor. În forma veche, acest aviz trebuia dat în cinci zile, acum am scurtat termenul la două zile", a precizat Rafila, în cadrul unei conferinţe de presă.

De asemenea, termenele pentru ocuparea posturilor temporar vacante vor fi reduse de la 40 la 20 de zile, prin modificarea ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 166/2023.  Totodată, a fost scurtat termenul prevăzut pentru publicarea rezultatelor de la 5 zile la 3 zile.

"Asta face ca numărul de zile necesare, din momentul în care spitalul vrea să scoată posturile la concurs, până în momentul finalizării, să scadă de la 100 de zile la maxim 35 de zile. Acesta este termenul maxim.

Unitatea sanitară poate să accelereze procedurile şi să termine aceste concursuri în maxim o lună, din momentul publicării.", a declarat ministrul.

Ministrul a făcut apel la publicarea cât mai rapidă a posturilor, precizând că şi în prima jumătate a anului trecut, erau numeroase posturi libere care pur şi simplu nu au fost scoase la concurs, informează News.ro

,,Cine scoate acum postul la concurs, până la jumătatea lunii februarie poate să aibă personalul angajat, atât asistenţi medicali, cât şi medici, cât şi personal auxiliar, în limita posturilor aprobate pentru fiecare unitate sanitară", a explicat Rafila.


Comentarii Facebook