Pfizer cere de urgență autorizație pentru a vaccina copii de 2 - 11 ani


Pfizer va solicita autorizarea de urgență a vaccinului său pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 11 ani începând cu luna septembrie a acestui an.

Anunțul vine după ce președintele american Joe Biden a anunțat începerea unei „noi faze” a campaniei de vaccinare Covid-19 în Statele Unite, care trebuie să integreze adolescenții și să vizeze americanii mai reticenți. De asemenea, autoritățile americane și-au propus ca până la data care marchează sărbătoarea națională, 4 iulie, 70% dintre adulți să primească cel puțin o doză de vaccin, transmite Le Figaro.

O cerere de prelungire a autorizației de urgență a vaccinului Pfizer / BioNTech pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani a fost depusă la începutul lunii aprilie în Statele Unite, iar decizia Agenției Statelor Unite pentru Medicamente (FDA) este așteptată în următoarele zile. 

Aproape 700.000 de doze de vaccin Pfizer au ajuns marți, în România

Un nou transport de vaccinuri Pfizer a ajuns marți în România. Dozele anti-COVID au fost transportate pe cale aeriană și au ajuns pe aeroporturile din București și Cluj-Napoca.

Transportul de pe Aeroporturile Otopeni și Cluj-Napoca, spre centrele de stocare ea fost asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Cele 697.320 de doze de vaccin de la Pfizer sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, anunță CNCAV.

Dozele care au sosit marți în România vor fi distribuite astfel:

-Centrul Național de Stocare București: 340.470 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Brașov: 87.750 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Constanța: 87.750 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Craiova: 87.750 doze.


Comentarii Facebook