Duminica 24 Septembrie

Patru pacienți din Cluj au primit încă o șansă la viață, după gestul EROIC al unor familii îndurerate


La Institutul Clinic de Urologie și Transplant Cluj, 4 pacienți au reușit să scape de chinuitoarele ședințe de dializă, în urma intervențiilor de transplant renal, după ce tragedia unei copile din Baia Mare s-a transformat în șansa la viață pentru mai mulți pacienți din țară.

Au fost ore intense pentru întreg colectivul ICUTR Cluj, realizând într-un timp foarte scurt două intervenții de prelevare și 4 transplanturi renale.

Agenția Națională de Transplant a făcut public, recent, anunțul care descrie cum tragediile trăite de unele familii s-au transformat în o nouă șansă la viață pentru mai mulți pacienți.

„Viaţa este un dar inestimabil, un privilegiu pentru care trebuie să fim profund recunoscători şi pentru care, prin faptele noastre, suntem datori să mulţumim în fiecare moment. 

12 vieți salvate în această săptămână! #Transplantul înseamnă VIAŢĂ!

Trei familii îndurerate, din București, Baia Mare și Satu Mare, au fost de acord ca  durerea lor infinită să o transforme într-un alt început pentru alți suferinzi a căror unică șansă era un transplant. Transmitem sincere condoleanțe și mulțumim din inimă acestor familii pentru gestul altruist și generos pe care au ales să îl facă, oferind altor semeni o șansă la viață.

Miercuri, la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, familia îndurerată a unei copile de 16 ani, decedată în urma unui tragic accident rutier, găsea puterea de a ajuta alți oameni, de a oferi altor familii șansa de a-i avea pe cei dragi alături, fiind de acord cu donarea de organe.  Pentru intervențiile de prelevare a organelor, au fost prezente echipele chirurgicale ale Institutului Clinic Fundeni - pentru ficat, ICUTR Cluj - pentru rinichi și IUBCvT Tg. Mureș – pentru cord.

La Institutul Clinic de Urologie și Transplant Cluj, sub coordonarea Conf.Dr. Florin Elec, alți 4 pacienți scăpau de chinuitoarele ședințe de dializă, în urma intervențiilor de transplant renal. Au fost ore intense pentru întreg colectivul ICUTR Cluj, realizând într-un timp foarte scurt două intervenții de prelevare și 4 transplanturi renale”, a fost anunțul, încărcat de emoții, transmis de cei de la Agenția Națională de Transplant.


Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook