Pacienții cu arsuri vor primi consiliere psihologică și fizioterapie. CNAS: ,,Aceste două servicii suplimentare nu rezolvă toate problemele pacienților"


Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a anunțat că instituția inițiază procesul prin care pacienții cu arsuri vor putea beneficia de servicii de consiliere psihologică și psihoterapie și vor avea acces la fizioterapie.

„Avem două propuneri inițiale care vor ajuta concret pacienții cu arsuri. Suntem conștienți că aceste două servicii suplimentare nu rezolvă toate problemele pacienților cu arsuri. Nici pe departe. Dar astfel de servicii medicale sunt lucruri concrete și utile care fac bine pacienților cu arsuri și de care aceștia vor putea beneficia în perioada imediat următoare”, a anunțat Andrei Baciu, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

De asemenea, Andrei Baciu subliniază că rămâne în contact  cu asociațiile de pacienți pentru a identifica împreună tot ce poate face CNAS în plus pentru pacienții din România.

„Am avut deja o primă întâlnire cu organizațiile de pacienți, acest dialog va fi unul permanent. Am discutat și cu medici care tratează pacienții cu arsuri și cu profesioniștii din sănătate care se ocupă de acest subiect. De altfel, solicităm propuneri de la toți factorii interesați, în acest proces consultativ prin care ne dorim în perioada următoare să identificăm împreună tot ce poate face CNAS în plus pentru pacienții din România”, adaugă Andrei Baciu.


Comentarii Facebook