Duminica 28 Aprilie

O fetiță de șapte luni din Bistrița-Năsăud a decedat la un spital din Cluj din cauza gripei


O fetiță de numai șapte luni dintr-o localitate din Bistrița-Năsăud a murit, după ce s-a îmbolnăvit de gripă. Copila a fost transportată la spitalul de Pediatrie din Cluj după ce a fost internată la Terapie Intensivă în Bistrița. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața micuței, starea ei de sănătate fiind foarte degradată în momentul sosirii la spitalul din municipiul Cluj-Napoca. 

În luna ianuarie 2023 am avut 4.823 de pacienți cu Infecții Acute a Căilor Respiratorii Superioare – din care UN deces; 603 cazuri de pneumonii – din care 9 soldate cu deces; 80 cazuri gripă – din care 3 soldate cu deces” a explicat Anca Andrițoiu, citată de Bistrițeanul

Șefa DSP Bistrița Năsăud a mai spus că majoritatea deceselor au fost îregistrate la persoane de peste 65 de ani care aveau și alte afecțiuni, dar că au existat și trei excepții de vârstă.

E vorba de un tânăr de 34 de ani cu dizabilități și un bărbat de 55 de ani cu boală neoplazică. A treia excepție e o fetiță de 7 luni, din localitatea Dumitra, care a decedat de gripă. Aceasta a ajuns la UPU Pediatrie și a fost internată direct la Terapie Intensivă, iar de acolo a fost transferată de urgență la Cluj. La spitalul din Cluj a și decedat. Noi am testat-o de gripă și rezultatele erau pozitive. Nu era cunoscută cu alte boli sau afecțiuni. Așteptăm și noi rezultatul necropsiei ca să vedem dacă nu a mai fost și altă cauză” a explicat șefa DSP Bistrița Năsăud.


Comentarii Facebook