Nivel ridicat de poluare în centrul Clujului! Vârstnicii și femeile însărcinate îndemnați să stea acasă


Calitatea aerului în Cluj-Napoca este nefavorabilă în această dimineață. Mai mulți senzori din oraș care măsoară particulele în suspensie PM2.5 și PM10 indică valori peste limita legală. 

Monitorizarea calității aerului din Cluj-Napoca se face folosind senzori Open Source. Senzorii montați în centrul orașului, pe strada Ferdinand indicau de dimineață valori de peste 50 µg/m3 pentru particulele în suspensie de PM2.5 și 90 µg/m3 pentru PM10, considerate drept valori ridicate. Precizăm că indicele se schimbă în timp real, astfel datele pot să scadă ușor pe parcursul zilei. 

În urma observațiilor din ultimele săptămâni, am putea spune că practic în fiecare dimineață nivelul de poluare a orașului Cluj-Napoca este foarte ridicat. 

La aceste valori, membrii grupurilor sensibile, cum ar fi vârstnicii, femeile însărcinate, persoanele cu boli de inimă și respiratorii ar trebui să stea acasă. De asemenea, nu se recomandă practicarea activităților fizice în aer liber. 

Organizațiile pentru protecția mediului înconjurător sugerează să amânați mersul cu mașina, pentru a reduce emisiile de gaze. 

poluare.jpeg

Comentarii Facebook