Micii care sfârâie pe grătar nu sunt cei mai sănătoși. Cum alegem cea mai bună carne: „E cea mai sănătoasă!”


Organizația de protecție a consumatorilor InfoCons atrage atenția că micii care sfârâie pe grătar nu sunt cei mai sănătoși. Există însă anumite secrete prin care putem diminua mult efectele nocive pe care le au asupra organismului nostru!

„Grătarul poate fi o modalitate minunată de a găti carnea, oferindu-i un gust delicios și o textură plină de savoare. Cu toate acestea, există unele aspecte de sănătate pe care trebuie să le iei în considerare atunci când te pregătești să aprinzi grătarul. Iată câteva sfaturi pentru a te bucura de o masă gustoasă și sănătoasă:

Alege carnea slabă

Optează pentru carne slabă, cum ar fi pieptul de pui fără piele, pieptul de curcan sau carne de vită cu un conținut scăzut de grăsime. Aceste alegeri sunt mai sănătoase decât tipurile mai grase de carne, cum ar fi costița de porc sau friptura de vită grasă.

Marinarea este cheia

Marinarea nu numai că adaugă arome delicioase, dar poate și să reducă formarea de substanțe toxice la gătitul la temperaturi înalte. Optează pentru marinade cu ingrediente sănătoase, cum ar fi ierburi proaspete, ulei de măsline, suc de lămâie și condimente.

Evită grăsimea în flăcări

Când grătarul arde și grăsimea picură pe cărbuni sau pe flacără, se formează substanțe chimice nocive numite hidrocarburi policiclice aromatice (HPA-uri). Pentru a evita acest lucru, încearcă să tai excesul de grăsime de pe carnea ta înainte de a o pune pe grătar sau a folosi o tavă de colectare pentru a prinde grăsimea care picură.

Gătește la foc mediu

Gătitul la foc mediu în loc de foc mare poate reduce riscul de a forma HPA-uri și poate preveni arderea cărnii. Asigură-te că grătarul este bine încins înainte de a începe și ajustează intensitatea focului pe măsură ce gătești”, scriu reprezentanții InfoCons pe o rețea de socializare. 

Comentarii Facebook