Mediciniștii de la UMF Cluj, din nou, cei mai buni din țară la examenul de rezidențiat! Au cele mai mari medii și cea mai mare rată de promovare
Absolvenții UMF Cluj, din nou în top la examenul de rezidențiat. Au obținut cele mai mari medii și cea mai mare rată de promovare
Absolvenții Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca au obținut cele mai bune rezultate la concursul național de intrare în rezidențiat, desfășurat pe 17 noiembrie 2024. Potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătății, UMF Cluj a înregistrat cea mai mare rată de promovare la nivel național, consolidându-și poziția de lider în pregătirea viitorilor medici, dentiști și farmaciști.
Promoția 2024 a universității clujene a înregistrat rate impresionante de promovare: 97,13% la Medicină, 96,51% la Medicină dentară și 89,09% la Farmacie. Mai mult, aproape jumătate dintre candidații la domeniul Medicină (47,87%) și aproape o treime dintre cei de la Medicină dentară (29,41%) au obținut punctaje de peste 800 de puncte, clasându-se printre cei mai bine pregătiți din țară.
„Rezultatele obținute de absolvenții noștri la concursul național de rezidențiat sunt o confirmare a pregătirii lor riguroase și a angajamentului nostru de a oferi educație medicală de înaltă calitate. Îi felicit pe noii rezidenți, sunt mândră de ei și le doresc mult succes în anii de specializare. De asemenea, le mulțumesc colegilor noștri, cadrele didactice, care au avut un rol esențial în formarea acestor tineri profesioniști. Ne continuăm misiunea de a pregăti specialiști foarte bine pregătiți, capabili să răspundă nevoilor comunității și provocărilor din domeniul sănătății. Consider că rezultatele de la examenul de rezidențiat sunt cel mai fidel indicator al felului în care ne formăm absolvenții: 97% inserție pe piața serviciilor de sănătate este într-adevăr excelent!”, a declarat prof. dr. Anca Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.
Concursul de rezidențiat s-a desfășurat simultan în centre universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări. La nivel național, peste 10.500 de absolvenți au concurat pentru cele 4.961 de locuri și 237 de posturi scoase la concurs de Ministerul Sănătății.
La centrul de examinare din Cluj-Napoca, s-au înscris 1.371 de candidați: 790 pentru Medicină, 246 pentru Medicină dentară și 335 pentru Farmacie. Medicii rezidenți își vor desfășura specializarea pe o perioadă de 4-6 ani, în funcție de domeniul ales, având un rol esențial în sistemul de sănătate
1 Comentariu
Să te lauzi cu cei mai buni în ceva ce omoară cei mai mulți oameni ?
BMJ arată că greșelile medicale sînt a treia cauză a mortalității în State după cancere și boli cardiovasculare.
Cred doar în medicina de urgență dar ar trebui oameni pricepuți și sufletiști. Cîți n-au plecat din ortopedie cu oase rău puse?