Miercuri 24 Aprilie

Medicii trag un semnal de alarmă, pericolul la care ne expunem în timpul sărbătorilor pascale. Simptomele gastrice care ascund un infarct miocardic


Disconfortul abdominal care apare după o masă copioasă poate ascunde adevărate boli severe. Banalele dureri gastrice sau vărsăturile care apar în perioada Paştelui pot fi rezultatul unui infarct miocardic inferior şi, de aceea, trebuie tratate cu atenţie.

Mulţi dintre români fac excese în perioada sărbătorilor, astfel că pentru ceea ce ei numesc o banală durere sau greaţă nu merg la spital, tratând acasă, de multe ori, o problemă digestivă. Problema apare atunci când aceste simptome, la prima vedere banale, ascund, de fapt, un infarct miocardic inferior”, a atenţionat Tudor Ciuhodaru, medic specialist medicină de urgență la spitalul „Nicolae Olbu” din Iași. 

De Paşte, vorbim de cumpătare în primul rând, ea trebuie să fie cheia de bază a acestor Sărbători Pascale. Este vorba despre Divinitate, nu despre felul de a mânca şi de a bea în exces. Este un veritabil pericol în galantare pentru sănătatea noastră şi ceea ce este şi mai îngrijorător este că vorbim practic de o patologie sezonieră.

La apariţia simptomelor polimorfe de greţuri, vărsături, dureri epigastrice, se pot ascunde şi alte patologii severe, de exemplu infarctul miocardic inferior, aşa că un consult medical la cea mai apropiată UPU este extrem de important.

Un alt semnal de alarmă: atenţie la cei mici! Ei sunt extrem de vulnerabili şi ar trebui să fim extrem de atenţi la ce cumpărăm, pentru că poate pericolul din galantare creşte exponenţial în perioada Sărbătorilor Pascale şi în perioada imediat următoare!”, a atras atenţia medicul la Antena 3.

Pericolul din vopseaua de ouă strălucitoare: conţine metale

Apoi, mai este un pericol care ar putea apărea imediat în perioada următoare - vorbesc despre vopseaua de ouă. Cea vândută la colţul străzii, vopseaua tipografică sau cea industrială, care apar mai frumoase, au metale, inclusiv aluminiu, şi se pot infiltra prin coaja oului. De aceea, toxinfecţiile alimentare, gastroenteritele sau reacţiile alergice pot apărea şi în astfel de situaţii.

Cât priveşte tratarea lor, dacă vorbim despre reacţii alergice, în forme severe, adrenalina este regina, iar a evita expunerea la alergeni mi se pare de bun simţ, dar nu ai cum să o faci, dacă nu este etichetat produsul. De aceea, evitaţi alimentele care nu sunt corect etichetate, nu sunt corect depozitate, care au riscuri de a provoca astfel de reacţii", recomandă Tudor Ciuhodaru, medic de medicină de urgenţă, notează sursa citată. 

Comentarii Facebook