Mai multe Teste Covid expirate, aruncate pe câmp la câțiva kilometri de Capitală, lângă un cartier rezidențial


Zeci de kilograme de deșeuri medicale au fost aruncate lângă un cartier rezidențial din județul Ilfov. Mai multe cutii cu teste antigen pentru detectarea SARS-CoV-2 expirate de câteva luni au fost abandonate în zonă. 

Descoperirea a fost făcută de oamenii care locuiesc din zonă, pentru că la aproximativ 300 de metri se află un cartier rezidențial. Locatarii au găsit șase cutii cu teste rapide antigen pentru depistarea Covid-19. Pe ambalaje se poate vedea că sunt expirate din luna aprilie, iar o parte din ele nici măcar nu se mai află în pungi. 

Specialiști de la Garda de Mediu și de la DSP Ilfov au ajuns în zona în care au fost găsite deșeurile medicale pentru a stabili dacă testele au fost folosite, după care trebuie să afle care este compania care deținea aceste rapide, notează digi24.ro

Cutiile au fost aruncate de curând pe un câmp din localitatea 1 Decembrie, localnicii care trec des prin acea zonă sesizându-le în cursul zilei de duminică. 

Conform legii, testele trebuie să fie distruse, nicidecum arucate. În cazul în care persoanele care au abandonat deșeurile medicale pe câmp vor fi găsite, ele riscă amenzi de mii de lei.


Comentarii Facebook