Joi 6 Octombrie

Lista farmaciilor unde te poți testa gratuit în Cluj


În peste 100 de farmacii din România oamenii se pot testa gratuit cu teste rapide antigen. Dintre acestea, 13 farmacii sunt din Cluj. Care sunt acestea?

„Testare COVID cu teste gratuite antigen rapide în farmacii - un proiect al Ministerului Sănătății.

Dacă ai simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2, poți să te testezi și în farmacie. Ministerul Sănătății continuă să extindă acest program și alocă teste gratuit în farmaciile avizate.

În acest moment avem 106 locații în toată țara (19 județe) în care deja te poți testa, iar în perioada următoare vrem ca lista să cuprindă și alte puncte ale rețelelor farmaceutice din România. În acest fel creștem accesul la testare și facem acest proces mai ușor pentru toți românii.

Acestea sunt județele unde avem cele mai multe farmacii care fac teste antigen rapide:

  • Prahova (19 locații)
  • Cluj (13 locații)
  • București (12 locații)
  • Constanța (10 locații)
  • Iași (10 locații)

Testele antigen rapide sunt puse la dispoziția farmaciilor, GRATUIT, prin Direcțiile de Sănătate Publică, iar farmaciile pot percepe o taxă pentru acest serviciu.

IMPORTANT! În cazul în care nu ești vaccinat, să știi că după testare farmacia va trimite datele tale în sistemul CoronaForms și în acest fel îți poți descărca certificatul digital din platforma certificate-covid.gov.ro. Documentul, în urma testării rapide, are o valabilitate de 48 de ore”, a anunțat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Unde te poți testa în Cluj?

Acestea sunt farmaciile din Cluj, unde poți să-ți faci un test rapid antigen, care are valabilitate 48 de ore.

farmacii.jpg


Comentarii Facebook