Încă un caz de variola maimuței, depistat în România. Până acum au fost diagnosticați 22 de pacienți în țara noastră


Încă un caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România.

Este vorba despre un bărbat de 51 de ani din Giurgiu. Potrivit Ministerului Sănătății, starea lui de sănătate este bună și se află în izolare la domiciliu.

Până în prezent, în România au fost diagnosticați cu variola maimuței 22 de pacienți, printre care și un bărbat din județul Cluj.

Cum se transmite variola maimuței


Variola maimuței nu se răspândește în mod normal cu ușurință între persoane și necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin piele lezată, tract respirator, ochi, nas sau gură și prin fluide corporale.

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat prelungit cu o persoană care are variola maimuței sau contact prelungit cu obiecte contaminate. Cu toate că variola maimuței nu a fost documentată anterior ca o infecție cu transmitere sexuală, transmiterea în timpul contactului sexual este în concordanță cu modul în care acum virusul poate fi transmis de la o persoană la alta. Variola maimuței poate fi transmisă prin contact direct și prin expunerea la picături mari eliminate prin expirație, notează sursa citată. 

Perioada de incubație a variola maimuței este de obicei de la 6 la 13 zile. Variola maimuței necesită, de obicei, un contact personal strâns cu o persoană simptomatică infectată. Boala este adesea auto-limitantă, cu simptome ce dispar spontan în 14 până la 21 de zile.

Comentarii Facebook