Hepatita misterioasă care face ravagii în rândul copiilor. Boala a fost depistată și în România


O formă de hepatită rară, de origine necunoscută, care creează panică în lumea întreagă a apărut și la noi în țară. Cazurile au stârnit îngrijorare în multe state europene, dar și în America. Cel puțin un copil a murit din această cauză.

Cel puțin 169 de cazuri de hepatită acută cu origine necunoscută la copii cu vârste cuprinse între 1 lună și 16 ani au fost identificate în 11 țări. Dintre cazurile depistate cel puțin un copil a murit și alți 17 au avut nevoie de transplant hepatic. Adică unul din 10 copii bolnavi, scrie Antena 3.

Primele cazuri de hepatită cu origine necunoscută au fost depistate la zeci de copii din Marea Britanie, iar numărul acestora a ajuns la 114. Cele mai frecvente simptome sunt cele gastrointestinale cum ar fi durerile abdominale, diaree, sau chiar vărsături. Pentru a preveni răspândirea bolii specialiștii recomandă testarea pentru adenovirus la copii atunci când este vorba despre o cauză necunoscută iar testarea  completă a sângelui,  nu doar a plasmei sanguine, pentru a avea rezultate mult mai clare, scrie sursa citată. 

Nu este încă clar dacă a existat o creștere a cazurilor de hepatită sau o creștere a gradului de conștientizare a cazurilor de hepatită care apar în ritmul așteptat, dar nu sunt detectate. Deși un adenovirus este o ipoteză, sunt în desfășurare investigații pentru a determina cauza”, a spus OMS într-un comunicat.

Comentarii Facebook