Fetiță operată greșit de șase ori la același picior, șansa la o viață normală. Medicii s-au înșelat când au cerut amputarea


Tatiana, o fetiță de 11 ani ce a fost operată greșit de 6 ori la acelaşi picior, are nevoie de bani pentru o intervenție la Viena. Totul este scump, așa că fetița are nevoie să adune 30.000 de euro. 

Ea a suferit o fractură la vârsta de 2 ani și de atunci are numai probleme. Medicii români au recomandat amputarea piciorului sub genunchiul drept, pentru că nu sunt alte șanse, dar la Viena s-a reușit salvarea piciorului, după numai două operații. Problema este că membrul inferior este încă scurt și trebuie o nouă intervenție de alungire. 

Tatiana a fost operată până în 2017 de șase ori în România, dar au fost numai erori. Ea a rămas cu glezna deformată și cu piciorul mai scurt cu nouă centimetri.

Remus Sere, tatăl Tatianei, a spus că a umblat ”la Oradea, Cluj, Timișoara, București și acolo ne-o spus că nu se mai poate face nimic. Numai dacă îi taie piciorul. De unde trebuia amputat? De la gleznă”.

Cu banii donatorilor din Campania ”Vreau să ajut” și cu fonduri împrumutate de la bănci, părinții au dus-o pe Tatiana la Viena. Ea trebuia să recupereze 9 centimetri din lungimea piciorului, pierduți în urma intervențiilor greșite. 

Fetiței i-a fost implantat în Austria un dispozitiv cu o cheie, care trebuia învârtită ca să forțeze lungirea piciorului. Așa a recuperat 5 centimetri în lungime, dar mai trebuie o intervenție similară pentru ultimii 4 centimetri. 

Remus si Maria Sere sunt oameni simpli, mai au doi copii și venituri de numai 3000 de lei pe lună, așa că nu pot face rost de bani fără donații. 

Acum, fetița are nevoie de 30.000 de euro pentru intervenția chirurgicală de la Viena. În plus, copila trebuie să stea în spital la Viena trei luni.

Se poate dona pentru acest caz prin SMS la numarul 8848, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini și ei donând prin PayPal. Donațiile ajung în fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut destinat copiilor bolnavi aflați în grija Fundației „Mereu Aproape”.

Comentarii Facebook