Duminica 26 Iunie

De citit! Mărturia unui supraviețuitor COVID-19, sportiv de performanță, intubat și resuscitat: Vaccinați-vă, vaccinați-vă, vaccinați-vă!


Gabriel Toma, fost sportiv de performanță, a relatat traumele prin care a trecut după infectarea cu COVID, dar și suferințele ulterioare. 

A trecut un an... A trecut un an de la sarabanda bradicardie, resuscitare, intubare, detubare, resuscitare... Apoi iar intubare, detubare, resuscitare... Cu alte cuvinte, mai simplu, în ziua de 19 noiembrie 2020, m-am născut de trei ori, a doua oară... Eram bolnav de Covid-19, internat la Terapie Intensivă Lețcani, secția mobilă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași. 

Acum, după doi ani de la debutul pandemiei, Merck a scos Molnupiravir, medicament antiviral împotriva virusului SARS-CoV-2. Deja utilizat în Marea Britanie, din 4 noiembrie, recomandat în UE de EMA pentru cazurile critice de Covid-19. Pfizer, marțea ce a trecut, a anunțat și un antiviral Covid-19, Paxlovid. Se pare că se va termina pandemia.

După un an de la a doua mea naștere încă îmi caut sănătatea... Accident vascular ocular; un epdisod de fibrilații paroxistice; dureri în membrele inferioare, musculatură, articulații și oase; port ochelari... Fac fizioterapie de trei ori pe săptămână câte un ceas pentru a-mi reveni la forma fizică normală pentru un fost sportiv de performanță. 

Mă lupt cu o neuropatie cauzată de un diabet care a explodat în tipul internării, acum fiind insulino-dependent.

Toate acestea din cauza unui virus, SARS-CoV-2, care nu este sub nicio formă o simplă răceală. 

Cu tot progresul medicinei, cu apariția medicamentelor dedicate acestui virus, tot vaccinul rămâne principala modalitate de a lupta împotriva virusului... Vaccinat în 8 martie 2021, rapel în 29 martie 2021, booster în 8 octombrie 2021. Acum câteva săptămâni am stat cinci zile, câte șase ceasuri pe zi în același birou cu un coleg care strănuta, tușea și s-a dovedit peste week-end că avea Covid-19. Nu m-am molipsit...

Vaccinați-vă, vaccinați-vă, vaccinați-vă! Sunt un fost sportiv de performanță, cu un fizic pe măsură, care cu greu a făcut față acestei boli. Nu vă doresc să treceți prin ceea ce am trecut eu... Nu voi mai fi același niciodată, mă bucur că trăiesc, nu vă jucați viața la ruleta SARS-CoV-2... Ca peste tot la jocurile de noroc, „casa” este făcută să câștige mereu. Asta înseamnă moarte pentru voi…”, a spus Gabriel Toma, pe pagina #Rovaccinare.

Comentarii Facebook