Copil din Cluj care are nevoie de NOI! E lovit crunt de viață: ”În mai puțin de UN AN, rinichiul nu va mai funcționa deloc…”


Oliver, un băiat de 8 ani, din Cluj, are nevoie de ajutor după ce viața l-a încercat infinit mai mult decât pe alți copii. Oliver s-a născut dintr-o sarcină gemelară în 2013, iar de atunci a avut numeroase probleme de sănătate. A fost diagnosticat cu o malformație la unul dintre rinichi, iar tratamentele primite i-au distrus și ficatul.

Familia are nevoie de 250.000 de euro pentru un transplant în Franța. Povestea lui este relatată pe un grup de Facebook, unde părinții scriu pe larg totul. 

Mai puțin de UN AN și rinichii lui Olivér se opresc complet!

Mama, Emese, a fost prima care s-a recomandat ca donator de rinichi, dar situația este mult mai complicată de atât: se presupune ca tratamentul amplu și nenumăratele medicamente puternice i-au distrus ficatul lui Oliver, în varsta de 8 ani, așa ca înainte de orice intervenție medicală, este nevoie de analize pentru a afla dacă este nevoie și de un nou rinichi și un ficat nou sau deocamdată doar RINICHIUL NOU POATE SALVA O VIAȚĂ. Pentru asta strângem donații.

ÎN CAZUL ÎN CARE SUNT NECESARE AMBELE ORGANE, UN DONATOR VIU NU POATE FI LUAT ÎN CONSIDERARE.

Care este povestea lor? O vom împărtăși cu voi, și vă rugăm să o împărtășiți și voi mai departe!

Oliver s-a născut dintr-o sarcină gemelară în 2013, la Cluj-Napoca. Era deja vizibil în timpul sarcinii că avea o leziune la rinichi, dar diagnosticul a venit după ce s-a născut…

A fost diagnosticat cu o infecție a tractului urinar când era nou-născut și a fost tratat cu antibiotice timp de trei săptămâni.

A sărbătorit Crăciunul acasă cu fratele și familia lui, apoi din nou la spital, din nou cu suspiciune de infecție a tractului urinar. A fost tratat timp de o lună și s-a constatat că avea o dilatare I/II a rinichiului stâng și un ureter foarte dilatat.

4 săptămâni în spital, medicație. Erau așteptați înapoi în aprilie, dar timpul era prea lung, așa că părinții au decis să nu mai aștepte până în aprilie.

Familia a cerut ajutor, iar Oliver a fost operat la Miskolc, moment în care dilatarea rinichiului său era deja de gradul IV.

Timp de un an a eliminat urina printr-o stoma pe partea stângă. Infecția tractului urinar a devenit o problemă constantă.

În 2015, ureterul a fost reimplantat.

În 2018, rezultatele analizelor ficatului au fost proaste pentru prima dată, moment în care s-au făcut mai multe teste, toate în zadar. Nu a fost dată nicio explicație.

În 2019, testele genetice au confirmat diagnosticul de boală polichistică de rinichi.

În 2021, Oliver a fost supus unui control complet la Budapesta, unde i s-a pus diagnosticul de sindrom Joubert (o tulburare genetică rară care afectează centrele care reglează echilibrul și coordonarea din creier).

În 2022, medicii consideră că este potrivit să îl înscrie pe lista de transplant din România, dar, din păcate, din lipsă de experiență, NU vor putea efectua operația.

În urmă cu o săptămână, la sugestia medicului curant, Oliver și familia sa au călătorit la Lyon, unde au fost întâmpinați cu o atitudine ceva mai pozitivă.

Tot ceea ce pot promite specialiștii costă MAI MULT DE 250.000 EUR!!!!

Geamănul? Krisztián se bucură de copilărie, sănătos, fericit... Datoria NOASTRĂ e să îi oferim și lui Oliver o șansa pentru o VIAȚĂ MAI SĂNĂTOASĂ.

NU AVEM TIMP! Avem NEVOIE DE AJUTOR! Fii și tu mica rază de speranță a lui Oliver!”, relatează familia băiatului.

Cei care pot sprijini, sunt rugați să o facă:

Conturi bancare:

ASOCIAȚIA PRIMII PAȘI SĂNĂTOȘI / BCR Cluj Napoca / RO93RNCB0112142069910001

Boros Lidia Emese / BCR Cluj-Napoca / RO41RNCB0112026626070007

Oliver Boros, BT Pay / RO17BTRLRONCRT0568734601

Pentru donații personale, contactați părinții: Boros Lidia Emese: 0740216716

Comentarii Facebook