Duminica 24 Septembrie

Colegiul Medicilor propune ca angajarea în județele cu deficit mare de medici să se facă fără concurs, prin simplu interviu


Angajare fără concurs, aceasta este propunerea președintelui Colegiului Medicilor, prof. dr. Daniel Coriu, pentru județele depopulate de medici. Daniel Coriu este de părere că o diferențiere a modalității de angajare față de centrele mari, ar putea motiva absolvenții de Medicină să se îndrepte și către județele cu mai puțini medici.

Daniel Coriu a făcut această declarație într-o conferință de presă susținută miercuri la Tulcea, județ puternic afectat de deficitul de medici. Tulcea ar putea fi primul județ din țară în care s-ar putea aplica această măsură, scrie Hotnews.ro.

Județul Tulcea are cel mai mic număr de medici - în jur de 270. Acest număr scăzut al medicilor impactează la orice nivel - există doar 5 medici care asigură permanența în tot ceea ce înseamnă medicină de urgență, avem un număr foarte mic de medici de familie față de necesarul de 122, avem deficit și în Spitalul Județean, la pediatrie și alte specialități medicale”, a declarat președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu.

Ne dorim ca acest concurs pe post să fie desființat, să fie un simplu interviu. Ne dorim o diferențiere față de București, un centru mare, unde se dă concurs - angajarea să fie pe bază de interviu”, a adăugat acesta. În România există 10 județe cu mai puțin de 500 de medici, a subliniat președintele Colegiului Medicilor. Daniel Coriu spune că medicii angajați prin interviu pot lucra o perioadă de probă în spitalul respectiv.

În 424 de localități din România nu există niciun medic de familie. De asemenea, există deficiențe majore în numărul de medici pe diverse specialități medicale, notează sursa citată. 

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook