Cluj-Napoca a ajuns la incidența de 2.03 la mie, la o zi după terminarea UNTOLD


Cluj-Napoca a depășit rata incidenței de 2 la mie (2.03 la mie), la o zi după terminarea UNTOLD 2021.

Autoritățile au anunțat înainte de festival că sub 2 la mie, la un eveniment puteau participa 75.000 de oameni, iar peste 2 la mie pot participa numai 2.500 de oameni. 

Clujul a depășit incidența după 24 de ore de UNTOLD și-a închis porțile. ”Așa cum am procedat în cazul fiecărei unități administrativ-teritoriale, intrăm într-o perioadă de observație de 48 de ore conform HG, iar dacă nici joi nu va scădea sub 2/1000, vom convoca CJSU și începând cu ziua de vineri trecem în scenariul galben”, a precizat prefectul Clujului, Tasnadi Szilard.

Resticțiile pentru scenariul galben: 

Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările  și completările ulterioare”, spun autoritățile. 

Comentarii Facebook