Ciorba de burtă: Ingrediente perfecte
Ingrediente Ciorba de burtă
Aproximativ 3-4 kilograme de burtă de vită
- 1 os de vită (aproximativ 600-800 de grame, nu trebuie neapărat să fie cu carne)
- 1 linguriță de boabe de piper
- 4 foi de dafin
- 2 morcovi medii sau 1 mare
- 1 lingură de ulei
- 1 căpățană de usturoi (vreo 10 căței de usturoi)
- 8 gălbenușuri
- 500 de grame de smântână cu minimum 25 % grăsime (eu folosesc de obicei Dorna – smântână pentru gătit, pentru a minimiza riscul de aglutinare -îmbrânzire – a smântânii) opțional: 1 ceapă, 1 bucată de țelina cât un ou mic, 1 rădăcină de pătrunjel – eu nu le-am folosit, dar dacă preferați să pregătiți zeama adăugând și aceste legume, o puteți face
- sare, piper, oțet, scrie lauralaurentiu.ro
3 Comentarii