Celebrul neurochirurg Vlad Ciurea, dezvăluire uluitoare! Singura băutură alcoolică benefică pentru creier, dar doar în cantități moderate


Neurochirurgul Vlad Ciurea, unul dintre cei mai respectați specialiști din România, recomandă un singur tip de băutură alcoolică, despre care spune că este benefică pentru creier și întregul organism: vinul roșu.

Consumat cu moderație, acesta poate îmbunătăți circulația sanguină, preveni accidentul vascular cerebral și cardiac și chiar spori pofta de viață.  

Profesorul subliniază că vinul roșu conține Resveratrol, o substanță esențială pentru sănătatea celulelor nervoase, prezentă și în strugurii Hamburg. Acest compus are efecte benefice asupra retinei și poate contribui la menținerea unei bune funcționări a creierului.  

Ajung aici la un lucru foarte interesant: bem sau nu bem… Da, creierului îi place puțin vin roșu, desface vasele cerebrale, pofta de viață, previne accidentul vascular cerebral și cardiac.

Acesta este vinul roșu.Vinul roșu are și o substanță care se numește Resveratrol și acest Resveratrol îmbunătățește calitatea vieții și calitatea funcției celulei nervoase. Resveratrolul se găsește și în acel strugure pe care îl aveam în copilărie și se numește Hamburg.

Acel strugure închis la culoare, care este vestit pentru acest lucru. Deci căutați strugurii românești care erau atât de buni pentru dezvoltarea celulei nervoase.

Am avut informații chiar de la profesorii de oftalmologie că îmbunătățește și activitatea retinei. Vasele retiniene pe bază de Resveratrol să văd mult mai bine. Este foarte interesant fenomenul”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Totuși, dr. Ciurea avertizează că excesul de alcool este extrem de dăunător. Consumul ridicat poate duce la degradarea creierului, modificări structurale grave și afectarea întregului organism.

El atrage atenția asupra impactului devastator al alcoolismului, menționând că, din experiența sa chirurgicală, creierele pacienților care au abuzat de alcool sunt printre cele mai afectate.  

Din creierele pe care le-am operat și le-am văzut, creierul alcoolicului este cel mai degradat. Este un semn mare de alarmă. Creierul celui care consumă mult alcool se stafidește. Cei care consumă alcool foarte mult au modificarea structurilor cerebrale și a întregului organism”, a declarat medicul Vlad Ciurea pentru DC Medical.

Comentarii Facebook