Ce se întâmplă cu organismul tău dacă bei DOAR sucuri acidulate VIDEO



Sucurile acidulate sunt printre cele mai populare băuturi din lume, fiind consumate de miliarde de oameni. De exemplu, în fiecare zi se vând 1.8 miliarde de sticle de Coca Cola.

Totuși, consumul acestor băuturi poate fi extrem de dăunător pentru organism, în special dacă bem cantități foarte mari.

Cei de la Science ASAP au prezentat care ar fi efectele asupra creierului și corpului nostru, dacă am înlocui total apa cu sucul (Cola).

Daunele încep să apară încă de când punem gura pe băutură, din cauza nivelului ridicat de acid care erodeazăsmalțul de pe dinți, iar placa dentară începe să se hrănească cu zahărul din suc, ceea ce poate duce la apariția cariilor.

De asmenea, când consumăm sucuri acidulate, papilele gustative transmit informații către receptorii din cortexul cerebral, creându-se nevoia tot mai mare de a bea astfel de băuturi. Astfel, dacă am înlocui cele 8 pahare de apă recomandate pe zi cu Cola, am ajunge să consumăm 5432 calorii în plus.

O altă problemă o reprezintă creșterea în greutate. Potrivit statisticilor, o cincime din procentul de creștere în greutate din SUA, între anii 1977 și 2007, se datorează consumului de băuturi carbogazoase. Mai mult, cercetătorii de la Yale au descoperit că persoanele care consumă sucuri consumă și mai multe calorii, în principal din cauza faptului că nu iar în considerare aportul caloric din băuturi.

Zahărul din sucuri nu poate fi metabolizat de către stomacul nostru la fel de bine ca și alte tipuri de zaharuri, fapt e poate duce la creșterea nivelului de grăsime de pe ficat și la apariția unor boli cardiovasculare.

Drept dovadă a efectelor negative ale consumului de sucuri carbogazoase stă cazul unei femei din SUA, care a consumat 2 litri de cola pe zi, timp de 16 ani. Aceasta a ajuns să fie internată în spital, prezentând aritmie cardiacă, deși nimeni din familie nu suferea de probleme cu inima, dar și un nivel foarte scăzute de potasiu în organism.

Din fericire, după ce a renuțat la suc, femeia a reușit să își recapete sănătatea.

Comentarii Facebook