Ce medicamente trebuie să ai în bagaj ca să te bucuri de o vacanță lipsită de griji


O minimă pregătire îi poate feri pe turiști de neplăcerile la care sunt predispuşi atunci când călătoresc. Oare trebuie să luăm cu noi o mică farmacie, atunci când călătorim? Ce medicamente ar trebui să avem neapărat în geantă și care sunt cele pe care le putem lăsa acasă?

Există o listă de medicamente esenţiale de care ar trebui să ţinem cont. Din trusă nu ar trebui să ne lipsească antiinflamatoarele şi antipireticele, medicamente utile pentru febră şi durere. De asemenea, dacă vă ştiţi alergici, ar fi bine să puneţi în bagaj şi un antihistaminic şi picături de nas, pentru decongestionare, scrie observatornews.ro.

Nu uitaţi de antidiareice şi laxative, dar şi un antiacid, pentru prevenirea gastritei. 

Indiferent de destinație,  ar trebui să avem cu noi o trusă medicală cu câteva medicamente „universale”: paracetamol, un antidiareic de tipul loperamidă (Imodium), un antialergic, un antiseptic cutanat (betadină), pliculețe pentru rehidratare orală, ser fiziologic, o cremă pentru arsuri, comprese sterile, leucoplast, gel sau soluție antibacteriană pentru igiena mâinilor, un produs de dezinfectat apa de băut sau de spălat pe dinți. Aceste medicamente obișnuite trebuie să fie în cantități suficiente pentru a acoperi durata sejurului, scrie profesorul francez François Chast, autor al cărții „Medicamentele în 100 de întrebări”.

Comentarii Facebook