Ce este lactoferina! Mihaela Bilic laudă ”descoperirea anului 2020”


Lactoferina este o glico-proteină, ”un fel de agent de pază la toate aceste orificii de intrare a agenților patogeni în organism”, susține nutriționistul Mihaela Bilic.

Medicul susține că lactoferina s-ar putea să fie peste Vitamina C. ”Ea transportă fierul. Are o capacitate aparte de a se lega de fier. Ea există în lapte și în secrețiile oricărui animal, în lichidele secretate de organism.

Deci, pe lângă lapte, la orice mamifer există în salivă, în secrețiile nazale, în lacrimi, în tot ceea ce înseamnă sucuri digestive.

De ce este prezentă? Pentru că are capacitatea incredibilă - ca un fel de agent de pază la toate aceste orificii de intrare a agenților patogeni în organism. Ea blochează multiplicarea virusurilor, bacteriilor, paraziților, agenților microbieni. Lactoferina vine și ne asigură această protecție.

Toate studiile au arătat că la pacienții care suferă de boli grave – de la HIV, hepatita C, inclusiv cei cu ulcer și gastrită, afecțiuni tumorale -, peste tot nivelul lactoferinei e scăzut”, a declarat Mihaela Bilic, la Digi24.

Dragi români, avem lapte pe toate drumurile. Consumați lapte!

Lactoferina e distrusă doar prin tratementul UHT, altfel, în fiecare litru de lapte există 150 de miligrame de lactoferină. UHT este acea cutie de lapte care stă pe raft fără să aibă nevoie de frigider.

Lactoferina se află în tot ce înseamnă produse fermentate din lapte e bun – iaurt, lapte bătut, smântâna, brânzeturi din lapte crud.

Dacă vrem să fim sănătoși trebuie să consumăm 3 produse de la lactate zilnic – fie că e vorba de iaurt, o cană de lapte, o bucățică de brânză, sau două linguri de smântână. Avem nevoie nu numai de calciu, acel gram pe zi pe care îl aduc aceste produse.

Sfatul meu este să dați organismului acel calciu, și în acest fel o să-i dați și lactoferină.

Este descoperirea anului 2020”, a mai spus medicul.

Comentarii Facebook