Vineri 17 Septembrie

Când ar putea să nu mai fie obligatorie masca în spațiile deschise. Precizări importante de la ministrul SănătățiiMinistrul Sănătății, Ioana Mihăilă, consideră că printre primele propuneri venite la 1 iunie pentru relaxarea restricțiilor luate pentru stoparea pandemiei de coronavirus va fi renunțarea la masca de protecție în spațiile deschise neaglomerate.

Când ar putea să nu mai fie obligatorie masca în spațiile deschise

Reprezentantul guvernului vine însă și cu un avertisment: chiar dacă panta infectărilor din valul trei este una descendentă, nu înseamnă și că am scăpat de pericolul pandemiei.

Purtarea măștii în spațiile deschise neaglomerate este un aspect, o situație în care riscul de transmitere este redus și probabil aceasta va fi una dintre primele măsuri de relaxare care vor fi propuse de Guvern. Spațiul deschis înseamnă în aer liber, probabil va fi mai greu de definit neaglomerat, dar poate că am recomanda mai multă precauție și purtarea măștii unde se desfășoară evenimente cu mulți spectatori, acolo nu mai putem vorbi de a merge relaxați și de a renunța la mască, la evenimentele sportive, acolo clar sau în stațiile de autobuz, dacă sunt aglomerate”, a precizat Ioana Mihăilă.

„Pericolul nu a trecut” susține ministrul Sănătății

Pe data de 1 iunie vor fi anunțate noile măsuri de relaxare, luate pe fondul scăderii numărului de cazuri noi de COVID-19 și a numărului de pacienți internați în secțiile ATI.

„Această scădere a incidenței trebuie să o simțim și noi în mod direct, trebuie să permitem cât mai multor copii să meargă la școală, trebuie să începem să mergem fără mască în anumite spații deschise și încet, încet poate că vom reuși să atingem și alte măsuri de relaxare. Acum, în perioada aceasta în care suntem pe pantă descendentă și presiunea pe secțiile de terapie intensivă începe să scadă, putem să ne gândim să renunțăm la acele măsuri restrictive care afectează populația tânără, adică cea care are risc mai scăzut de a dezvolta forme severe de boală, în acele spații și în acele situații în care riscul de transmitere este unul redus”, a mai spus ministrul Sănătății, care a precizat că deși România se află pe o pantă descendentă a valului 3 al pandemiei, pericolul nu a trecut.

Suntem pe panta descendentă a valului 3, nu înseamnă că am scăpat, dar că ne așteptăm ca în perioada imediat următoare să ne fie un pic mai ușor, nu înseamnă că am scăpat, ar fi prematur să spunem asta”, a conchis Mihăilă.


Comentarii Facebook