Bilic: Slănina de porc e sănătoasă. E mai aproape de uleiul de măsline

 

Nutriționista Mihaela Bilic ia apărarea celor care consumă slănină de porc și spune că aceasta este sănătoasă.

 

Bilic spune pe pagina ei de Facebook că slănina de porc duce mai degrabă spre somon şi uleiul de măsline, în ceea ce privește conținutul de acizi graşi.

 

Somonul cu picioare e... porcul de Mangaliţa. Iată o analiză concretă a conţinutului de acizi graşi din slănina acestui animal. Puteţi vedea cu surprindere că procentul de grăsimi mono- şi poli-nesaturate depăşeste cu mult pe cel al grăsimilor saturate. Mai aproape de uleiul de măsline şi de somon, slănina de porc e o sursă de grăsime sănătoasă. Şi de sezon:)”, a scris Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.

 

Slănina trebuie consumată în cantități moderate și ajută la întărirea sistemului imunitar. Slănina conține acid arahidonic, care favorizează scăderea colesterolului şi asigură protecţia organismului.

 

Slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică, prin acoperirea pereţilor stomacului cu grăsime.

 

Cei care au dureri de articulații pot folosi slănină. Untura topită sau slănina veche, tocată, trebuie amestecate cu miere de albine și conținutul se pune pe articulații. Zona trebuie acoperită ci celofan și apoi cu un fular și lăsată așa circa 12 ore, de preferat peste noapte.

Comentarii Facebook