Avertismentul dur al medicilor: România ar trebui să se pregătească pentru valul 4 al pandemiei


Specialiștii nu exclud o explozie a numărului de infectări cu coronavirus odată cu relaxarea măsurilor din pandemie. Între timp, numărul mic de noi îmbolnăviri cu noul coronavirus ar putea amâna testarea în multe farmacii.

Testarea în farmacii se amână

Deși Ministerul Sănătății a anunțat că testarea anti-COVID va începe în farmacii săptămâna aceasta, acum începe abia instructajul, astfel că testarea ar urma să se facă, cel mai devreme, săptămâna următoare.

Mai mult, vor fi foarte puține farmacii la început care se vor implica în această testare, pentru că numărul cazurilor de COVID a scăzut semnificativ.

Cei de la Colegiul Farmaciștilor spun că se vor implica mai mult farmacii în testarea anti-COVID cel mai probabil în toamnă, atunci când se presupune că vor fi mai mult cazuri de îmbolnăviri și va fi al patrulea val al pandemiei.

Motivele care pot declanșa valul patru al pandemiei

Medicii chiar atrag atenția că ar fi bine să ne pregătim pentru al patrulea val al pandemiei COVID, având în vedere că avem parte de relaxări, dar și ținând cont de faptul că românii încep să călătorească mai mult.

Nu se știe dacă cel de-al patrulea val va avea aceeași intensitate ca cel de-al treilea val, dar știm că spitalele de la noi au fost copleșite de numărul foarte mare de îmbolnăviri.

În prezent, peste 4,3 milioane de români sunt vaccinați împotriva COVID și mulți au trecut deja prin boală.


Comentarii Facebook