ATENȚIE! Alertă alimentară: Chips-uri din porumb, retrase de urgență din mai multe magazine din Cluj


Un tip de snack, chips-uri din porumb, comercializat de Cora Cluj, a fost retras de urgență de pe rafturi.

Clujenii care le-au cumpărat sunt rugați să nu le consume și să le returneze magazinelor de unde le-au procurat.

Clienții care au cumpărat chips-uri „Alnatura Eco Chips din porumb 125g”, cu termen de expirare 06.10.2022 și cod EAN: 4104420053847, sunt rugați să nu le consume, fiindcă au fost depistate substanțe toxice în conținutul lor, se arată într-un anunț pe site-ul ANSVSA, publicat marți, 26 iulie 2022.

chipsuri toxice.jpg

În urma informǎrii primite de la furnizorul Alnatura Produktions- und Handels GmbH, Romania Hypermarche SA a luat decizia de retragere si rechemare a produsului: Alnatura Eco Chips din porumb 125g, cu data de expirare 06.10.2022, deoarece existǎ suspiciunea prezenţei alcaloizilor tropanici”, se arată în anunțul ANSVSA.

Alcaloizii tropanici sunt ingrediente naturale ale unor plante (așa-numitele buruieni) ce cresc sporadic pe suprafețele cultivate cu cereale, cu rol de a îndepărta dăunătorii, potrivit autorităților. Alcaloizii tropanici nu au efect pe termen lung, dar pot duce la tulburări temporare, cum ar fi greață, somnolență și dureri de cap.

Deoarece tratăm siguranța consumatorilor extrem de serios, cei care au achiziționat aceste produse sunt rugați să nu le consume, ci să le returneze magazinului de unde le-au cumpărat și să solicite contravaloarea acestora, până la data de 09.08.2022 cel târziu. Aceste măsuri s-au luat în urma aplicării politicii stricte de siguranță alimentară din cadrul companiei noastre. Ne cerem scuze pentru posibilele neplăceri provocate si vă mulțumim pentru înțelegere”, transmit reprezentanții magazinului, într-un anunț pe site-ul ANSVSA.

Comentarii Facebook