ANSVSA efectuează controale riguroase înainte de Paşte. Inspectorii vor verifica fiecare magazin care comercializează carne


Inspectorii ANSVSA vor demara controale riguroase în perioada următoare în toată țara. Magazinele și în special piețele agro-alimentare, zonele în care urmează să fie deschise spaţii temporare de sacrificare a mieilor, dar și toţi operatorii care comercializează carne sau preparate din carne sunt vizate de controalele autorităților competente.

Pentru că se apropie Sărbătorile Pascale, iar românii încep de pe acum să își procure cele necesare pentru masa festivă, autoritățile au decis să efectueze controale la toate magazinele care comercializează produse din carne. Oamenii trebuie să fie conștienți și asigurați că produsele din carne pe care le vor procura sunt verificate, tocmai pentru a evita orice problemă de sănătate legată de consumarea acestor produse.

În perioada Sărbătorilor Pascale sunt deschise, legal, mai multe puncte de sacrificare a mieilor de unde oamenii își pot cumpăra carne proaspătă. Astfel că, în săptămâna 9-16 aprilie, perioadă premergătoare Paştelui catolic şi 9-23 aprilie, perioada premergătoare Paştelui ortodox, aceste puncte de sacrificare vor fi deschise în regim prelungit, acest lucru îi ajută și pe controlori să își efectueze treabă într-un mod lipsit de grija timpului, potrivit Observator.ro.


Comentarii Facebook