Alexandru Rafila, anunț pentru toți cei testați pozitiv la COVID. „Este important ca populația să participe de bună voie”


Persoanele testate cu COVID trebuie să stea în izolare, anunță ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Întrebat, marți, dacă cei care au COVID trebuie să rămână în izolare, Rafila a răspuns: „absolut”, deoarece aproape toți cei care se testează o fac pentru că au simptome.

Dacă rezultă pozitivi, trebuie să stea în izolare, iar medicul de familie poate da concediu medical pe 5 zile. Întrebat, de asemenea, despre eventualitatea reintroducerii obligativității măștii de protecție, Rafila a spus că nu poate fi reintrodusă, iar controlul este greu.

Introducerea obligativității s-ar putea să nu dea rezultatele scontate dintr-un motiv foarte simplu: masca, chiar dacă este purtată, dacă este purtată incorect este inutilă. Important nu este să porți masca, ci să o porți și corect. E greu să stabilești puncte de control din 5 în 5 metri ca să verifice cineva chestiunea asta. Este important ca populația să înțeleagă și să participe de bună voie la acest efort de oprire sau reducere a transmiterii”, a declarat ministrul, pentru Antena 3. 

Comentarii Facebook