Al treilea val de COVID-19 lovește România? Ministerul Sănătății ia măsuri


Medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a spus că autoritățile iau în calcul posibilitatea apariției unui al treilea val al epidemiei de coronavirus în România, din cauza tulpinii SARS-CoV-2 apărută inițial în Marea Britanie, care este mult mai contagioasă.

Al treilea val al pandemiei

Oficialul anunță că autoritățile poartă discuții și pun la punct un plan pentru a se putea „replia foarte repede” în cazul unei creșteri a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus, în condițiile apariției de noi tulpini, cu o contagiozitate mai ridicată.

Tulpina din Marea Britanie are câteva particularități. În principal cea care vizează copiii, având o rată mai mare de transmitere și de contagiozitate la această grupă de persoane, deci automat deja avem un plus de grijă din punctul acesta de vedere.

De asemenea, rapiditatea cu care ea se extinde în toate celelalte țări ar trebui să ne dea și nouă de gândit. Avem plan de rezervă pentru această creștere, pentru că ne gândim că e foarte posibil să apară și un val trei și la noi”, a declarat, duminică, Andreea Moldovan.


Comentarii Facebook