Miercuri 24 Aprilie

Ai fost diagnosticat cu COVID-19? Cum poți obține concediul medical, dacă DSP a impus izolarea


Toate persoanele cu test COVID-19 (RT-PCR SARS-CoV-2) pozitiv trebuie să beneficieze de examinări clinice, paraclinice și evaluări biologice (consultație, analize de sânge și radiografie pulmonară) prin grija DSP într-o unitate sanitară.

CONCEDIU MEDICAL COVID - În urma acestor examinări și evaluări trebuie să primiți de la medicul curant la externarea sau finalul evaluării în unitatea sanitară următoarele documente:

- un concediu medical eliberat de medicul curant infecționist, pneumolog din unitatea sanitară unde sunteți examinat și evaluat și o scrisoare medicală prin care același medic curant vă recomandă continuarea izolării la domiciliu și numărul de zile pentru care medicul dvs. de familie vă poate elibera concediul medical.

CONCEDIU MEDICAL COVID - Dacă nu aţi beneficiat încă de examinările clinice, paraclinice și evaluările biologice prin grija DSP, sau nu aţi primit scrisoarea medicală cu numărul de zile pentru continuarea concediului medical prin medicul de familie, trebuie să vă adresaţi DSP și să solicitaţi acest lucru. Concediul medical pentru boală infecto-contagioasă pentru care a fost dispusă izolarea (COVID-19) poate fi acordat și la o dată ulterioară, retroactiv, de către medicul curant care v-a examinat și evaluat sau, începând cu 22 septembrie 2020, de către medicul de familie. DSP trebuie să vă elibereze un document/certificat (decizia de izolare) din care să reiasă perioada pentru care a fost dispusă izolarea.

CONCEDIU MEDICAL COVID - Nu trebuie să solicitaţi medicului de familie acordarea concediului medical înainte de ultima zi a perioadei de izolare dispuse de DSP și dacă nu aveţi scrisoarea medicală primită în urma evaluării la spital și documentul/certificatul DSP (decizia de izolare) care cuprinde perioada în care aţi fost izolat. Nu este necesar să vă prezentaţi la cabinet. Medicul de familie vă poate emite certificatul de concediu medical la distanţă, conform Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie.

Comentarii Facebook