Voturile nule de la Cluj au iesit la numaratoare si au fost trimise la Bucuresti

Renumararea voturilor nu a adus surprize la Cluj. Cele 3589 de voturi exprimate ca fiind nule la alegerile de duminica trecuta au fost revalidate si trimise la Bucuresti.

 

Membrii Biroului Electoral Judetean Cluj au fost chemati ieri la lucru printr-un ordin trimis in teritoriu de Biroul Electoral Central. Au fost adusi sacii in care au fost depozitate voturile nule de la alegerile prezidentiale din 6 decembrie.

 

Renumararea voturilor a durat cateva ore si la final membrii Biroului Electoral Judetean Cluj au respirat usurati. "A iesit exact numarul de voturi nule exprimate la alegerile de acum cateva zile, adica 3589. Nu ne-am pronuntat in legatura cu faptul ca aceste voturi sunt nule sau valide, ci am respectat un ordin al BEC de a renumara voturile, de a le pune in cutii si de a le trimite la Bucuresti", a declarat pentru Stiri de Cluj presedintele Biroului Electoral Judetean Cluj, Emil Belean.

 

Cutiile cu voturi au fost trimise la Bucuresti aseara sub paza militara, cu un autoturism apartinand Jandarmeriei Cluj si altul de la Prefectura.

 

Decizia renunararii voturilor nule a fost luata ieri de la Curtea Constitutionala, in urma unei plangeri depuse de reprezentantii PSD.

 

Traian Basescu a obtinut in urma scrutinului de duminica cu 70 de mii de voturi mai mult decat Mircea Geoana. Decizia curtii Constitutionale este fara precedent in Romania.

Comentarii Facebook