PNL Cluj vrea in Guvern cu PD-L, doar cu premier liberal

Liberalii clujeni vor intra la guvernare alaturi de PD-L, cu conditia ca Traian Basescu sa fie de acord ca ei sa desemneze primul ministru. Presedintele PNL Cluj, Marius Nicoara, a declarat ca a doua varianta ar fi sustinerea PD-L in Parlament.

 

"Vom vota ca PNL sa intre la guvernare si sa sustina astfel Partidul Democrat Liberal, dar avem o singura problema, Traian Basescu trebuie sa fie de acord ca primul ministru sa fie desemnat de noi. Daca acest lucru nu se va intimpla, atunci noi optam pentru a ramine in opozitie si ii vom sustine pe democrat liberali in doua chestiuni punctuale: pentru a vota noul prim ministru, dar si pentru a trece legea bugetului", a mai spus Nicoara.

 

In ceea ce priveste o sustinere mai ampla, Marius Nicoara a declarat ca totul va fi negociat dupa caz. El a dat ca exemplu legea asigurarilor sociale si a spus ca "in acest caz vom avea discutii puctuale pentru a ne da votul".

 

Primarii liberali din judetul Cluj doresc ca PNL sa intre la guvernare, deoarece altfel nu vor mai obtine fonduri. Conditia este sa obtina functia de premier pentru ca altfel ar ramane la mana lui Traian Basescu si ar putea fi scosi din Guvern in orice moment. Edilii liberali sustin ca daca aceasta solicitare nu le va fi acceptata, vor opta pentru a ramane in opozitie.

Comentarii Facebook