Vizionarul Ilie Bolojan vrea ”Metropolizarea României”, iar comunele de lângă Cluj-Napoca sau Oradea să devină sectoare - VIDEO


Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este considerat un politician vizionar. Ultima idee vehiculată în spațiul public este ”Metropolizarea României” iar comunele de lângă marile orașe să devină sectoare.

V-aș spune ce aș vreau eu și ce cred că ar fi bine să facă guvernul în următorii doi ani de zile.

Cred că ar fi un lucru bun să insistăm pe METROPOLIZAREA ADMINISTRATIVĂ a României, în sensul în care, sau comunele care au graniță administrativă cu un municipiu reședință de județ să devine PRIMĂRII de SECTOR, două trei mandate, în așa fel încât o planificare urbană în zonele metropolitane în periurban să devină o realitate sau să întărim zonele metropolitane prin lege în așa fel încât primarul reședință de județ, consiliul municipal, să aibă autoritate pentru transportul în comun, pentru marile rețele de încălzire și așa mai departe”, a explicat Bolojan, la b1tv.

Cred că trebuie stimulați primarii manageri, ți-ai încasat impozitele primești bani de echilibrare, nu ți-ai încasat impozitele nu mai poți să primești bani de echilibrare din moment ce tu nu ți-ai făcut datoria”, a mai spus acesta.

În cazul Clujului, punctual, ar trebui ca Floreștiul, Baciu, Apahida și Feleacu, chiar și Gilăul, să devină sectoare ale orașului. 

Comentarii Facebook