Joi 29 Septembrie

Viteza de circulaţie a trenurilor ar putea fi redusă dacă temperatura pe şine depăşeşte 50 de grade


În cele trei zile în care sunt anunțate temperaturi extrem de ridicate, care vor depăși 37-38 de grade în aer, vor fi luate măsuri speciale pentru desfășurarea traficului feroviar în condiții de siguranță. Anunțul a fost făcut de CFR Călători care a decis să reducerea vitezei dacă temperatura în șine depășește 50 de grade. 

Potrivit unui comunicat al CFR SA, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare va efectua revizii suplimentare pe reţea, în regiunile aflate sub atenționare de Cod galben și Cod portocaliu, prin verificarea directă a căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei. 

Viteza de circulaţie a trenurilor va fi redusă cu 20-30 km/h față de viteza normală

În intervalele orare în care temperatura în șină va depăși 50 de grade C, pe anumite intervale de stații, unde situația o impune, se va reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h față de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

Aceaste măsuri sunt aplicate de toate companiile manageri de infrastructură și respectă normele de siguranţă feroviară pentru astfel de situații speciale, transmite CFR SA.

CFR SA anunță că va aviza permanent operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă când se impune reducerea vitezei de circulație și pe ce intervale de stații se va lua această măsură, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulație sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condițiile de trafic.

Călătorii pot întreba când ajungg trenurile cu exactitate

De asemenea, CFR SA recomandă oamenilor ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre orele de sosire și de plecare a trenurilor în stațiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet.

În vestul, nord-vestul şi centrul ţării, meteorologii anunţă cele mai ridicate temperaturi în zilele următoare. Acolo am putea vedea inclusiv temperaturi care ajung şi la 39-40 de grade Celsius la umbră, iar vârful acestui val de căldură va fi resimţit vineri şi în restul ţării. 


Comentarii Facebook