VIDEO/FOTO - Un parc din Republica Moldova, numit după municipiul Cluj-Napoca. Boc: „Dragi clujeni, am decis că este bine să fim solidari”


Parcul central din Ungheni, Republic Moldova, a fost redenumit în anult 2020 „Micul Cluj” în semn de mulțumire față de municipiul Cluj-Napoca. Primarul Emil Boc, a vizitat sâmbătă acest parc cu ocazia zilelor orașului, dar și cu a Zilei Independenței Republicii Moldova. 

Edilul clujean, Emil Boc, a vizitat sâmbătă, 27 august, parcul „Micul Cluj” din Ungheni, din Republica Moldova, oraș înfrățit cu municipiul Cluj-Napoca.

micul cluj 6.jpg

Astăzi (27 august – n.red) sunt zilele orașului și de asemenea este Ziua Independenței Republicii Moldova, 31 de ani de la declararea Independenței de la 1991 și la invitația primarului din oraș am ajuns aici (…) Timp de mai mulți ani de zile, începând cu 2017, municipiul nostru a avut o contribuție de aproximativ 500.000 de euro pentru a sprijini orașul Ungheni să modernizeze parcul central din oraș (…)”, a scris Emil Boc pe pagina sa de Facebook. 

Dragi clujeni, am decis că este bine să fim solidari, nu numai prin susținerea noastră culturală, istorică, prin tradiții, obiceiurile comune pe care le avem, ci și prin sprijinul concret pe care să-l acordăm fraților noștri moldoveni”, a mai transmis acesta. 

Potrivit edilul, în parcul „Micul Cluj” va exista cât de curând o alee care se va numi Cluj-Napoca. Orașul din Transilvania a finanțat aproximativ 500.000 de euro construirea unui parc în municipiul Ungheni în semn de mulțumire în cinstea orașului de pe malul Someșului. 

micul cluj 4.jpg


Comentarii Facebook