Victor Ponta: Vom introduce taxa de mediu în locul taxei de primă înmatriculare


Premierul Victor Ponta a declarat că taxa de prima înmatriculare va fi reglemetată la începutul anului viitor.

Ponta a asigurat că Guvernul va reglementa situaţia taxei auto în prima şedinţă de Guvern de anul viitor, precizând că taxa va fi înlocuită cu o taxă de mediu raportată mult mai strict la gradul de poluare al autovehiculului.

"A fost suspendatã taxa până la 31 decembrie, iar pe 3 ianuarie - practic pe 1 şi pe 2 bănuiesc că nu înmatriculează nimeni nicio maşină - pe 3 ianuarie doamna Plumb îmi aduce noua formă a taxei, care nu e o taxă de primă înmatriculare, ci taxă de mediu care se referă în principal la modul în care o maşină, un autoturism, poluează sau nu; o taxă de mediu exact în sensul a ceea ce discutasem cu Comisia Europeană. Partea proastă este însă că anul acesta, 2012, iar s-au dublat înmatriculările de maşini poluante aduse din străinătate, ceea ce nu e totuşi ideea pentru care facem o taxă de mediu", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Executivul va analiza taxa de primă vânzare auto suspendată de fostul Guvern până la data de 31 decembrie 2012 şi care de la 1 ianuarie devine obligatorie.

Vicepremierul Liviu Dragnea, a anunţat, joi, că premierul i-a solicitat ministrului Mediului, Rovana Plumb, să prezinte o informare pe această temă în prima sau a doua şedinţă de anul viitor.

"Primul-ministru i-a cerut ministrului Mediului să vină în prima sau a doua şedinţă de guvern din 2013 cu o informare şi o propunere pentru subiectul ăsta. A fost atins subiectul astăzi, nu s-a luat nicio decizie", a spus Dragnea la finele şedinţei de joi a Guvernului, întrebat de jurnalişti care este situaţia taxei de primă vânzare auto, suspendată de fostul Guvern doar până la începutul anului viitor.

Comentarii Facebook