Ponta: 2013 va fi un an DIFICIL. Reformele nu vor fi pe placul electoratului


Premierul Victor Ponta a declarat că anul viitor Guvernul va fi obligat să facă reforme care nu vor fi pe placul elctoratului.

Ponta a declarat, într-o conferinţă de presă la Târgu Jiu, că anul 2013 va fi unul dificil iar Guvernul va trebui să facă reforme necesare pentru viitorul ţării, dar care nu vor fi pe placul electoratului.

Premierul a menţionat că se bazează pe majoritatea stabilă din Parlament, drept pentru care este dispus să-şi asume riscurile pe care le presupun reformele preconizate pentru anul viitor. "In mod sigur anul viitor este un an dificil, dar, din fericire, avem stabilitate si putem gandi lucrurile nu pentru o luna sau doua, ci pentru patru ani. Asta inseamna ca vor fi decizii care nu ne vor atrage laude, prin care vom supara oameni. Important este sa avem o linie foarte clara si sa luam toate deciziile, unele mai dureroase, altele mai putin dureroase, pentru ca judetul Gorj, dar si toata tara, sa mearga in directia cea buna", a mentionat Ponta.

Victor Ponta a precizat că problemele existente la nivel european duc la aplicarea unor reforme, menţionând că, "din fericire", România are prognozată o creştere economică.

De asemenea, acesta a mentionat ca datoriile care trebuie platite catre FMI, dar si cele provenite din procesele pe care Guvernul Romaniei le-a pierdut cu bugetarii, precum si cele generate de nerestituirea la timp a proprietatilor, genereaza probleme in 2013.

Totodată, premierul a mai adăugat că vrea să restructureze Guvernul: "Sunt dispus acum sa iau deciziile care nu s-au mai luat din 2004 incoace. Sunt decizii importante de restructurare a ceea ce inseamna administratia romaneasca, modul de cheltuire a banilor publici, modul de colectare a banilor. Vor fi destui oameni nemultumiti, dar important este daca luam deciziile corecte pentru cei mai multi dintre romani", a spus Ponta, potrivit realitatea.net.




Comentarii Facebook