Victor Ponta se declară învins de Diaspora: Am plătit preţul politic. Trebuie modificată legea electorală

 

Premierul Victor Ponta a declarat că trebuie modificată legea electorală, recunoscând că a pierdut alegerile din cauza problemelor din Diaspora.

 

Alegerile din 2 si 16 au arătat că prevederile actuale sunt depășite de realitatea demografică și tendințe în special în UE, este clar că legea trebuie modificată și dumneavoastră trebuie să o faceți. In 2009 ultimul scrutin prezidențiale in strainătate au fost 294 sectii. In 2014, aceleasi sectii, în primul  tur 161 mii, iar in tur 2 un nr aproape de 3 ori mai mare decat in 2009. A fost posibil datorită măsurilor luate de BEC și personalului asigurat de către MAE. Am plătit pretul politic pentru asta. E un pret meritat. În acelasi timp, arătând că până în 2 noiembrie cel putin din partea candidaților si a partidelor nu a existat o discuție legată de  modul de organizare. Este destul de clar că legea 370 trebuie modificata”, a spus Ponta, de la tribuna Parlamentului.

 

Cu toate acestea, au existat și la primul tur și la turul doi cetățeni români care au așteptat foarte mult sau care nu au putut vota. Acest lucru este evident ca fiind inacceptabil. Mi-am cerut scuze, am plătit prețul politic pentru asta, și e un preț meritat”, a afirmat premierul Ponta, scrie Agerpres.

Comentarii Facebook