Victor Ponta: Sărăcia este una din cauzele corupției



Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că principala provocare a României în anii care urmează este aceea de a avea capacitatea de a transforma creșterea economică într-un echilibru mai mare din punct de vedere social.

"Oamenii încă nu beneficiază, în special cei defavorizați, de faptul că avem creștere economică, avem venituri suplimentare, avem inflație mai mică și prin noua strategie care este pusă în dezbatere vreau să văd, într-adevăr, că oamenii cei mai săraci, mai amărâți, care au nevoie cea mai mare de sprijin se simt parte a acestei societăți, asta e principala provocare pentru mine. În următorii doi ani, în această direcție vreau să mergem, însă acest gen de strategie are succes dacă e pe termen foarte lung, așa încât vom încerca să avem o dezbatere și un acord la nivelul forțelor politice și al societății civile pentru implementarea acestei strategii, construită printr-un contract cu Banca Mondială și care cred că e absolut necesară pentru România", a susținut Ponta, la dezbaterea organizată de Fundația "Friedrich Ebert" cu tema "Strategia Națională privind incluziunea Socială și Reducerea Sărăciei 2014-2020, potrivit realitatea.net.

Acesta a mai precizat că sărăcia este ”cu siguranță” una dintre cauzele corupției.

"Din acest punct de vedere este foarte bine că România combate corupția, combate birocrația în forme mai mult sau mai puțin spectaculoase. Aș vrea însă să vedem dacă sărăcia este cauza corupției, și nu invers. Cred sincer că, în special în sistemul public, am ajuns la o situație în care din cei un milion de angajați în sistemul public au sub salariul mediu, sub 1.200 de lei", a afirmat Ponta.

Comentarii Facebook