Miercuri 24 Aprilie

Victor Ponta: "E evident ca justitia din Romania nu e independenta"


Liderul PSD a vorbit astazi la Cluj despre justitie si a afirmat ca aceasta nu va fi independenta atata timp cat banii vor veni in continuare de la minister.

"Ce facem cu bugetul justitiei, e evident ca nu putem vorbi de un sistem independent atata timp cat banii vin de la Ministerul Justitiei" a afirmat Ponta.

Acesta a mai afirmat ca la Curtea Constitutionala ar trebui sa se faca numiri numai dintre judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie , astfel nu se vor mai face numiri politice. De asemenea si DNA si ANI ar trebui depolitizate.

"DNA si ANI sunt institutii care trebuie sa functioneze in continuare in cadrul institutional actual, dar scoase de sub orice fel de influenta politica, adica nu presedintele tarii, nu ministrul justitiei, nu alta forta politica, ci absolut independente si eficiente", a mai afirmat Ponta.

Liderul PSD a mai spus ca trebuie sanctionate orice nerespectare a votului in Parlament, cum ar fi votul cu doua maini, indiferent ca e vorba de catre parlamentari de la putere sau opozitie si sa nu se faca exceptii. "Pornind de la faptul ca presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a furat voturi si n-a fost sanctionata. Si la Camera Deputatilor facem ca de fiecare data in Romania, ii sanctionam pe cei mici si pe cei mari care fura mult cum e Roberta Anastase ii promovam" a spus acesta.

Legat de Ziua Nationala a Romaniei, Victor Ponta, a spus ca ii anunta pe romani ca anul acesta va fi ultimul 1 Decembrie sarbatorit sub administratia lui Traian Basescu.

Comentarii Facebook