Victor Ponta a fost condamnat de judecători din cauza unei postări pe Facebook. Ce a scris fostul premier



Victor Ponta a fost condamnat, joi, de Judecătoria Sectorului 2, la plata unor daune către Lucian Isar, soțul fostului lider PNL Alina Gorghiu, procesul diind unul de natură civilă, nu penală.

Astfel, judecătorii au decis că Victor Ponta trebuie să îi plătească lui Isar daune morale în valoare de 20.000 de lei, dar și cheltuieli de judecată în valoare de 100 lei, după ce fostul premier l-a acuzat pe reclamant de corupție.

"Admite in parte actiunea. Obliga paratul la 20.000 lei daune morale. Obliga paratul la 100 de lei cheltuieli de judecata catre reclamant. Cu apel in 30 de zile de la comunicare”, se arata in decizia Judecatoriei, potrivit PRO TV.

Într-o postare de pe Faebook, din februarie 2016, Ponta a declarat că l-a demis pe Lucian Isar din funcția de ministru pentru Relația cu mediul de afaceri, după ce a fost informat de serviciile secrete că acesta ar fi urmat să primească mită de la o companie străină.

In aproape patru ani de activitate ca prim-ministru a fost o singura ocazie in care am primit direct informare de la institutiile specializate ale statului despre o tentativa clara de coruptie din partea unui ministru - Lucian Isar care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american in schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important in Romania.", a scris fostul lider social-democrat.

Decizia judecătorilor nu este, însă, una definitivă.

Comentarii Facebook