Viceprimarul Gheorghe Șurubaru este acuzat de incompatibilitate de un lider PSD Cluj. Cum răspunde Șurubaru?

 

Viceprimarul Gheorghe Șurubaru este acuzat că este incompatibil, având și funcția de administrator la o firmă privată, în paralel cu cea de la Primăria Cluj-Napoca. 

 

Mircea Jorj, preşedintele Organizaţiei municipale a Partidului Social Democrat Cluj-Napoca, a înaintat plângeri pe această temă la Agenția Națională de Integritate, Prefectura Cluj și Primări Cluj-Napoca. 

 

Jorj îl acuză pe Gheorghe Șurubaru că este și administrator al SC Euro Divers SRL, cu sediul social în municipiul Cluj-Napoca, alături de soţia sa, Monica Anuţa Şurubaru.

 

Mircea Jorj invocă faptul că, potrivit legii, funcţia de viceprimar este incompatibilă cu cea de administrator la o firmă privată. ”Studiind declaraţia de interese completată la data de 05.07.2012 de D-nul Şurubaru Gheorghe, în calitatea sa de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, declaratie publicată pe site-ul oficial al  Instituţiei Primarului Municipiului Cluj-Napoca - www.primariaclujnapoca.ro - observăm că acesta a omis să declare şi funcţia de administrator pe care o are la SC Euro Divers SRL, cu sediul social în municipiul Cluj-Napoca, Aleea Micuş nr. 1 ap. 107.

 

În susţinerea sesizării formulate, anexăm adresa nr. 30359 emisă de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului la data de 20.05.2013 - document care certifica afirmaţiile mele anterioare. Având în vedere aspectele prezentate, vă rog ca în baza atribuţiilor legale pe care le aveţi să verificaţi starea de incompatibilitate sesizată şi să dispuneţi măsurile legale ce se impun pentru sistarea acesteia”, a scris Mircea Jorj în plângerea adresată ANI.

 

Acum nu mă afli în nicio stare de incompatibilitate. Mi-am dat demisia, în 2012, din firmele pe care le dețineam. Voi verifica la Registrul Comerțului actele și le voi prezenta”, a declarat viceprimarul Gheorghe Șurubaru.

Comentarii Facebook