Viceprimarul Dan Tarcea despre problemele sesizate de pe Bulevardul 21 Decembrie: „Mai sunt detalii la care trebuie să se lucreze”


Deși au fost finalizate la timp, lucrările de pe bulevardul 21 Decembrie 1989 sunt făcute „de mântuială”, spun mai mulți clujeni nemulțumiți de calitatea acestora. Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca susține însă, că toate problemele sesizate de clujeni în urma lucrărilor vor fi corectate.

Lucrările au fost finalizate în data de 30 aprilie, conform contractului. Nu este făcută recepția, deoarece procedura este una lungă. Colegii mei au început recepția. În prima etapă merg să vizualizeze pe teren ce nu este în regulă, transmit lista constructorului pentru a le remedia, urmând ca la final comisia de recepție să verifice toate elementele din zonă”, a declarat viceprimarul, Dan Tarcea.

Aș vrea să spun că lucrările, în proporție mare sunt executate bine, corect, dar mai sunt detalii la care trebuie să se lucreze, detalii care, evident, contează și care vor fi remediate pentru ca lucrările să fie de bună calitate”, a mai spus acesta.

La întrebarea, care au fost problemele sesizate, viceprimarul a enumerat mai multe dintre acestea și a menționat că vor fi corectate. 

„S-au sesizat denivelări, dalele nu sunt la același nivel, o cișmea se mișcă, doi arbori sau mai mulți nu corespund caietului de sarcini. Toată această chestiune este în proceduri care durează. Discutăm de o lucrare de peste 1,5 km de la un capăt la celălalt. De aceea, colegii mei sunt în fiecare zi pe teren și marchează fiecare zonă pentru a putea fi corectată”, a asigurat Tarcea.

Bicicliștii din Cluj, nemulțumiți de neregulile privind pistele

Pe rețelele de socializare, în special, dar și pe mai multe grupuri dedicate bicicliștilor, mai mulți clujeni care ies des cu bicicleta prin oraș s-au plâns de faptul că pistele de biciclete nu au lățimea corespunzătoare, fiind mult mai înguste față de cum ar trebui să fie, iar vopseaua folosită pentru a delimita vizual pista de carosabil sau trotuar este nefinisată și denivelată. 

pista biciclete vopsea sarita.jpg

Ce a vizat proiectul de reabilitare a bulevardului 21 Decembrie 1989:

  • construirea/modernizarea/reabilitarea/extinderea pistelor pentru bicicliști;
  • crearea/modernizarea/extinderea sistemelor de închiriere de biciclete (bike sharing);
  • construirea/modernizarea/extinderea de zone și trasee pietonale, inclusiv măsuri de reducere a traficului auto în anumite zone;
  • plantarea de arbori, lucrări de realizare a sistemelor rutiere;
  • lucrări de semaforizare.

Comentarii Facebook