Viceprimarul Clujului: Primăria nu are ca obiectiv să le demoleze casele oamenilor, dar trebuie să respectăm legea


Viceprimarul Dan Tarcea a spus că Primăria Cluj-Napoca nu are ca obiectiv demolarea caselor ilegale.

Sunt de-a lungul anilor foarte multe procese intentate, inclusiv cu plângeri penale la cei la care le-au fost oprite lucrările și nu au respectat acest termen. Din păcate, suntem într-un joc de-a soarele și pisica. Primăria nu îți face un obiectiv din a demola casele oamenilor, dar trebuie să respectăm legea. În curând, vom face o listă cu case și clădiri demolate, chiar și de 3 etaje, conform sentințelor judecătorești. Peste 40% din intravilanului municipiului Cluj-Napoca este încă neconstruit. Nu trebuie să ajungem la anarhie”, a declarat viceprimarul Clujului, la un post de radio local. 

Primarul Emil Boc a fost mai tranșant și a spus că cei care nu au autorizație nu scapă de demolare. Vorbele primarului, care i-a arătat cu degetul și pe arhitecți, pentru că acceptă să proiecteze casele fără autorizație, au stârnite reacția decanului Facultății de Arhitectură, Şerban Ţigănaş.

Sunt convins că domnul primar are perfectă dreptate, este un număr intolerabil de mare de case neautorizate construite. Dar oare cum s-au putut construi? Dacă acum avem toleranță zero, probabil că înainte a fost toleranță 100%, iar acum s-a întors foaia. Ar trebui notată în calendar data de la care s-a schimbat foaia. Nu se poate legal construi fără autorizație. Ceea ce înseamnă că, dacă s-a construit fără autorizație, instituția care dă autorizațiile de construire, Primăria în intravilanul municipiului Cluj-Napoca, Consiliul județean în extravilan, poartă clar o parte din vină, transmisă sub forma lipsei de vigilență, de reacție și așa mai departe”, a declarat arhitectul Șerban Țigănaș

Comentarii Facebook