Vezi prin GPS unde sunt acum masinile de gunoi ale Rosal Cluj! Brantner Veres inca nu are sistemul disponibil pentru public- VIDEO


Firmele de colectare a deseurilor din Cluj Napoca, Rosal Grup si Brantner Veres, si-au montat dispozitive GPS pentru monitorizarea utilajelor din dotare.

Firma Brantner a montat dispozitive de urmarire prin satelit pe cele 32 de masini de ridicat deseurile. Reprezentantii societatii au prezentat astazi modul in care acestea functioneaza, iar primarul Sorin Apostu a avut unele obiectii.

"Sa ne spuneti in 24 de ore care este adresa de internet la care clujenii vor putea sa intre si sa vada programul de ridicare a deseurilor menejere si traseul facut de masina", a spus primarul Sorin Apostu.

Directorul Brantner, Eugen Veres, a declarat ca in 24 de ore problema va fi rezolvata.

In cazul Rosal Grup, dispozitivele GPS au fost instalate pe cele 22 de utilaje aflate in dotare. "Site-ul este www.gpstracking.ro, utilizator: cetateanclujean si parola: cetateanclujean. Oamenii pot intra sa vada unde sunt masinile Rosal pentru a stii daca au trecut pe strada lor. Se pot cere rapoarte pentru a vedea care era programul de ridicare pe o anume strada", a declarat Sergiu Hossu, directorul Rosal Grup.

Acesta a spus ca pe site vor fi postate si numerele de telefon ale soferilor de pe masinile de salubritate pentru ca "oamenii sa ii poata suna daca deseurile nu au fost colectate", a mai precizat Sergiu Hossu.


VEZI AICI CUM FUNCTIONEAZA SISTEMUL!

 

Primarul Sorin Apostu a reactionat la aceasta initiativa si a spus ca "mai bine sa faceti cat ati promis si dupa aceea sa vedem. Prima data sa fim siguri ca soferii de pe masinile de gunoi stiu sa vorbeasca la telefon".

Implementarea noului sistem a costat circa 3.000 de euro pentru fiecare masina in parte.

Comentarii Facebook