Vești bune pentru studenți: Cei cu burse sociale vor primi și vouchere de 1.500 de lei pe lângă bursa socială deja alocată


50.000 de studenți cu burse sociale, ar putea beneficia, începând cu anul universitar 2023-2024, de vouchere în valoarea de 1.500 de lei și plata chiriei, potrivit declarațiilor făcute de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Marcel Boloș, pentru Edupedu.

Oricum, intenționăm ca studenții beneficiari de burse sociale să aibă vouchere. Pentru ei, intenționăm să fie de 1.500 de lei valoarea voucherului și, dacă putem, să le subvenționăm chiria celor care sunt din familii defavorizate, care au o stare materială mai precară”, a declarat Marcel Boloș. 

Este vorba de un sistem care este deja funcțional pentru învățământul preuniversitar, în anul școlar 2022-2023 fiind 405 mii de elevi beneficiari, conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. 

Sunt 50.000 de studenți care ar urma să beneficieze de aceste facilități, începând cu anul universitar următor (2023-2024 – n.red). (…) Plaja aceasta a chiriilor o să fie de la taxa pentru căminul studențesc și până la un anumit plafon pentru chirie pe care să-l decontăm, în baza contractului de închiriere și în baza documentelor justificative pe care le prezintă. Ideea este să avem ca grup țintă atât elevii, cât și studenții identificați din familiile cu o stare materială precară și să-i putem sprijini în activitățile educaționale”, a mai declarat acesta. 

Astfel, zeci de mi de studenți o să fie cuprinși în proiectul ordonanței de urgență prin care o să fie schimbat mecanismul pentru acordarea voucherelor educaționale pentru copiii din medii vulnerabile, potrivit sursei citate.


Comentarii Facebook